петък, 2 декември 2016 г.

Коледен и Новогодишен календар

Всяка година ми се иска да направя коледен календар или поне списък със задачките за празниците, но не го довършвам. В повечето случаи дори не го започвам, а резултатът е много бързане, препирни, забравени картички, неизпълнени рецепти ... е, поне с подаръците се справяме навреме.

За тази година съм предвидила няколко дни за правене на сладки. Още няколко ще отделим за направата и изпращането на картички. Неизвестно колко ще отнемат коледните украси. Не на последно място трябва да има и дни за пазаруване и подготовка на подаръците. Сега има идеи само за първите 4-5 дни, но ще актуализирам списъка с появата на всяка нова хрумка. Ще добавям и по-подробна информация за свършеното.

1. Английски коледен кейк - направата му отнема повече от един ден, но от някъде трябва да се почне и го обявявам за моя Ден Първи.
2. Изготвяне на списък за коледни картички - къде, как, на кого и колко. Едва ли ще е окончателен, но със сигурност се очертава доста внушителен.
3. Набавяне на нужните материали за първия транш с картички - за тези, които ще пътуват най-далеч. покрай това може и някой от подаръците може да се вмъкне в чувала на дядо Коледа от верните му джуджета и джуджанки.
4. Картичкоправене - колкото повече, толкова повече.
5. Първа коледна украса - проверка на наличностите и събиране на идеите за тази година.
6. Изпращане на първите картички до далечните си дестинации.

7. ....

8. ...

9. ...

10.

Няма коментари: